Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Rautajärvi

Rautajärvi on vilkas kylä Helevetin tunareineen, Hippeläisen kauppoineen, eloTähkän vastapaistettuine munkkeineen, Laiduntavine lehmineen, järvineen, jokineen ja Laipanmaan erämaan hiljaisuuden hetkineen. Kyläyhteisö on toimelias ja aikaansaava ja väki moninkertaistuu kesämökkiläisten lomaillessa. 

Rautajärvi, ihana järvi ympärivuotiseen retkeilyyn

Rautajärvessä on 46 saarta, rantaviivaa reilu 20 kilometriä, mukava pieni, puhdasvetinen järvi souteluun, melomiseen, kalastukseen, luisteluun, hiihtämiseen, uimiseen, suppailuun, retkeilyyn ja mökkeilyyn. 

Rautajärvi on vain kolmisen kilometriä pitkä ja pari leveä, hyvänä talvena, kun jää kantaa, hiihtoretket jäällä on hienoja. Eväät reppuun ja suksille.

Souturetken tai melonnan lomassa on mukava rantautua evästämään, ottamaan aurinkoa tai bongailemaan lintuja, kuten kalasääsken lentoa. Pesäpuut on rauhoitettu lain nojalla, muistathan kunnioittaa luontoa.

Rautajärven ympäri pyöräillessä voi pulahtaa Auraanpohjassa puolimatkassa uimassa. Ranta on hieno kallioranta.

Kylällä on vaikka mitä

Rautajäven entinen koulu on keskellä kylää, jonka pihassa on talvella luistelukaukalo ja tilaa vaikka pallopeleihin. Pihasta pääset polulle, jonka varrelta löydät frisbeegolf-radan, kumpuilevaa mäntymaisemaa ja kodan, johon mahtuu mukavasti porukkaa tulille istumaan. Kodan vieressä on urheilukenttä vaikka seitsenottelun pitäisi. Koulun kupeessa on myös monien tapahtumien keskipiste, Rautahovi. Vesipisteen, markkinat, juhlatilan edullisesti vuokralle, iltatorit, ilmoitustulun, biohiilen käyttökeiluun voit tutustua, kylän yhteisen ryytimaan, partiotoimintaa, Weberin pisteen, torppien rakentamista ja jätepisteen löydät.

Tuppikoskessa on toiminut vesivoimalla Kantolan saha, sittenmmin Tuppikosken saha. Veden voiman voi tuntea kesät talvet, Myllyjoki ei näet jäädy koskaan, ainakaan kokonaan. Myllyjoki on nimensä mukainen, Kantolan mylly jauhoi jauhot koko kyläläisille. Rautajärven historiaa hivelee myös kartanot, nopoverstaat, meijeri, seppien pajat, suutarit, leipomot, kahvilat, kaupat, pankit, autohuolto, posti, kirjasto ja karjalaiset. Eläväinen kylä edelleen.

Kuppari-Sussu, kansanparannusta parhaimmillaan, kuppaa Rautajärvellä kesäisin. Oletko jo päästänyt pahat veret pois?