Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Kuppaus

Jos sauna, viina ja terva ei auta, on tauti kuolemaks, sanoo vanha kansa. Saunan lämmössä, kevyen hieronnan jälkeen lasketaan pahat veret pois ja annetaan keholle mahdollisuus uudistua, päästetään irti murheista ja  huolista.

Olen Kuppari-Sussu. Kuppari Sanna-Kaisa Ilmarisen opissa Frantsilassa sain perinnehoidosta mahtavan opastuksen ja hiljaista tietoa. Kupparin arvostettua ammattia olen harjoittanut vuodesta 2013. Ilokseni huomaan, että vanhat asiakkaat palaavat ja uusia kupattavia tulee joka vuosi.

Rautajärvellä Kuppari-Sussu lämmittää saunan lempeydellä valmiiksi. Lukee loitsut ja sinä saat rauhassa nauttia puilla lämmitetyn kiukaan löylyistä.

Kuppauksessa käytän kuppikirvestä, joka on käsintaottu ja voimaeläimeni, suojelijani Kettu kertoo tarinoitaan. Kuppeja on neljää kokoa käytössäni, joka kohtaan löytyy sopivan kokoinen kuppi. Desinfiointi on suoritettu kahteen kertaan Klorillilla ja hanskat on käytössäni kuppauksen ajan. Turvallisesti olet tervetullut.

Tovin istuttuasi saunassa, sekoitetaan hunajaa ja kahvinporoja ja hierotaan kevyesti selkä, samalla kuppari saa tärkeää tietoa kehosi voinnista ja laskeudutaan kuppaukseen.

Kupit laitan joka kerta parhaimpaan mahdolliseen paikkaan, jota kupattava sillä hetkellä tarvitsee.

Kuppien annetaan olla hetki paikallaan, otetaan irti, tehdään kuppikirveellä viillot ja laitetaan kuppi takaisin imemään verta ja tunkkaista imunestettä. Keho ei anna ulos yhtään enempää kuin on tarvis. Joskus tunne on kuin kupit vain poistaisivat painetta ja poksahtelevat pois otettaessa. Jokainen kuppaus on erilainen.

Tyhjennellään kuppeja ja siirretään paikasta toiseen. Toisinaan kuppeja on paljon, joskus vain muutama riittää.

Jäljet eivät jää vuotamaan ja paranevat noin viikossa. Saunan lämmössä sopii viivähtää vielä hetki kuppauksen jälkeen.

Vielä ehkä pulahdus vilpoiseen jokeen ja olo on taivaallinen. Olet juuri aloittanut uuden, puhtaamman elämän.

Istutaan ja jutellaan, juodaan kahveet ja napostellaan ennen kotimatkaa.

Kuivakuppauksessa ei verta vuodateta

Kuivakuppaus on tehokas hoitomuoto, jota voidaan käyttää paikallisesti kipukohtaan tai öljyn kanssa liu´uttaen pitkin kireää aluetta. Kuivakuppausta voi käyttää myös kasvoille pienillä kupeilla ja taisteluun selluliittia vastaan, erilaisiin kiputiloihin, mirgeeniin ja vaihdevuosivaivoihin. 

Kassaaminen

Kipeiden, puutuneiden, turvonneiden ja särkevien jalkojen hoitamiseen on käytetty myös kassaamista kuppauksen sijasta, kun vanhanaikaiset sarvet, joita kuppauksessa käytettiin, eivät pysyneet pohkeissa. Saunassa lämmitellään oikein kunnolla, jotta veri juoksee hyvin. Kassattava nousee seisomaan ja polkee ahkerasti jaloillaan ja pohkeita hierotaan. Pohkeisiin isketään kuppauskirveellä tasavälein pituussuuntaisia viiltoja runsas määrä ja veren annetaan valua vatiin. Kuppari painaa pohkeita ylhältä alaspäin verenvuotoa lisätäkseen. Lopuksi huuhdellaan kylmällä vedellä. Nykyään kuppauskupit ovat monen kokoisia ja pohkeetkin saadaan kupattua kassaamisen sijasta.