Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Luonnostellaan

Luonto-ohjaajan hyvinvointipalvelut

Elämästä pitää osata nauttia. Luonto-ohjaaja Susanna on juurikin sitä ja sinua varten. Pyydä rohkeasti retkitarjousta sellaisesta paketista, joka on just sinulle sopivin. Tehdään kerrankin mukava retki. Alla näet mitä kaikkea voisimme retkeesi sisällyttää ja muutakin kannattaa ehdottaa.

Unelmoidaan ja ulkoillaan- Luontotuote hoitokodeissa asuville vanhuksille

Kaikille vanhuksille kuuluu luontokokemus, vaikka eivät itse pääse ulos. Korona on vaikeuttanut vanhusten ulkoilua, mutta tällä luontokuvia ja tuttua musiikkia sisältävällä esityksellä vanhukset pääsevät nauttimaan luonnosta vaikka sängyssä maaten. "Unelmoidaan ja ulkoillaan"- esitystä on käytetty Kangasalla Pentorinteessä ja Rekolassa, vaikutukset ovat ollet uskomattoman positiiviset. 

Lähdetään joen varteen istuskelemaan, juodaan kuksasta kahvit ja kuunnellaan hiljaisuutta.

Esityksessä on lähes 100 kuvaa ja 5 kotimaista, ikäihmisille muistoja tuovaa musiikkikappaletta.

Esityksestä saa nauttia helposti ja ihan jokainen, kuvien ja musiikin avulla tunnelmaan ja muistoja omista retkistä.

Patikoimaan, melomaan, hiihtämään, mäkeen, marjaan, pilkille, luistelemaan, suunnitamaan, mato-ongelle, sieneen, kultaa huuhtomaan, nukkumaan tentsileen, aarteiden metsästykseen, lumikenkäilemään, halailemaan puita, metsän syliin, koirien kanssa kävelylle, hevosen selkään, matkalle noitarummun tahdissa tai istuskelemaan tulilla.

Lähdetään yhdessä retkelle, lyhyelle tai vaikka koko päiväks, pienellä tai isommalla porukalla, vaikka tyhy-päivää viettämään. Otetaan repullinen eväitä mukaan ja istutaan tulilla ja rupatellaan. Nukutaan päiväunet sammalissa tai riippumatossa. Kerätään kuksaan marjoja välipalaksi ja kotiinviemisiksi.

Tekisikö mieli vesille? Inkkarikanootilla pääset lähelle pintaa, tunnet tuoksut ja tuulet. Hyppää kyytiin ja mennään, rantaudutaan ja juodaan kahveet.

Kultakuume on ihana tauti. Kaivaa maata, istua joen virrassa ja vaskata, seurata kuinka kultahippuset ilmestyvät vaskoolin pohjalle kuin varkain eikä kukaan ole ennen sinua niitä nähnyt. Haluatko saada tartunnan? Onnistuu Sotajoen varressa Hortenssian hotellissa. Kultapäivään kuuluu tietysti tulilla evästely ja jos mieli tekee saunaan päivän päätteeksi, telttasauna lämpiää, yöksi voit jäädä laavulle tai tentsileen.

MetsäShindo on valtavan hieno tapa unohtaa arki ja hoitaa itseään kokonaisvaltaisesti. Huomaat kuinka henki kulkee paremmin ja saat purettua huonoja tunteita metsän vietäväksi ja hengittää sisään hyvää oloa koko keholle luonnon voimasta. Kuljetaan rauhassa ja pysähdytään nauttimaan itsestä osana ympäristöä.

Antaa rummun soida ja henkien viedä, matkustetaan tuntemattomaan ilman passia. Rummun kumina oman äänesi rinnalla tunkeutuu syvälle kehoosi tuottaen mielihyvää. Anna mennä ja nauti.

Lumille! Hiihdetään, lumikenkäillään, liukulumikenkäillään tai lasketellaan. Talvesta on kiva ottaa ilo irti leppoisaa tahtia kulkien, omilla laduilla, isoissa rinteissä, evästellen ja ajan kanssa. Ei se matka ole tarkoitus vaan hyvä olo. Unohdetaan koulun liikuntatuntien verenmaku suussa hiihtäminen.

Luonnon jäille, kun päästään, se on aina elämys. Jää juttelee, ulisee, paukkuu ja tarjoaa reipasta menoa. Lähdetään kuistelemaan ja ihan tavalliset luistimet käy. Eväsrepun kanssa voidaan viettää mukava päivä jäällä, poiketa saareen tauolle, hassutella ja olla oman elämämme jääprinsessoja ja -prinssejä.

Mitä mahtaa maa kätkeä pinnan alle? No, otetaan selvää metallinpaljastimella. Mukavaa käyskentelyä, kevyttä kaivamista ja löytämisen iloa, ehkä paluuta kauaskin menneisyyteen.

Ei paina juurakot selkää, kun nukkuu ilmassa. Tentsilessä saat nauttia tuoksuista, auringonpaisteesta, katsella revontulia ja tähdenlentoja. Nouda tai kerro minne majasi haluat, minä viritän Tentsilen valmiiksi ja tilaa aamiaistarpeetkin valmiiksi. Pari kaveriakin mahtuu mukaan.

Mikä tahansa näistä sinua innostaa, ota yhteyttä ja toteutetaan oma retkesi.